Andreea Stroe

Urmărește-mă!

Tomatele de la Scânteia, procesate la fabrica din Fetești

Peste zece tipuri de hibrizi în ferma din Ialomița

🚜 Un tânăr agronom și-a găsit drumul înapoi acasă, transformând ferma părinților într-un exemplu de succes în legumicultura de câmp și cultura cerealelor. După ani buni de muncă în Irlanda, el a revenit în România și a adus cu el o nouă perspectivă.

🍅În timp ce majoritatea fermierilor mari care produc cereale se extind și în legumicultură, acest fermier a făcut invers: a început cu legumele și a adăugat ulterior culturile clasice de câmp precum grâul, porumbul și floarea-soarelui.

💧Câmpul de roșii coapte pe care îl vedeți aici este dovada că, în ciuda temperaturilor sufocante și a lipsei de ploi, legumele pot prospera în câmp. În ferma de la Scânteia, irigațiile la picătură sunt cheia succesului, chiar și pentru cereale și oleaginoase, în ani secetoși ca acesta.