Andreea Stroe

Urmărește-mă!

Update. “Eu nu am aprobat nicio licență pentru import!” spune Ministrul Agriculturii Florin Barbu, după ce mai mulți femieri au filmat cum sunt sigilate camioanele care tranzitează România și ar trebui să ducă încărcătura cu cereale în port. “Ministerul de Finanțe și Autoritatea vamală trebuie să verifice sigiliile!” a mai precizat Florin Barbu. „Domnule Ministru, unde e sigiliul la vagoanele astea de Ucraina?”

Ministrul Florin Barbu a declarat pentru site-ul nostru că Ministerului de Finanțe și Autorității Vamale le revin responsabilitățile de a verifica sigiliile pe care le poartă camioanele care ar trebui să tranziteze cu cereale România pentru a descărca în Portul Constanța. Ministrul Agriculturii spune că nicio cerere de licențiere nu a fost aprobată și că teoretic, cel puțin, camioanele trebuie să mearg direct în port.

Totuși, mai mulți fermieri tineri au vrut să demonstreze că sigiliul de care vorbesc autoritățile puse pe camioanele cu cereale ucrainene sunt puse doar de formă. Aceștia au urmărit TIR-urile cu cereale care intră prim Vama Siret iar pe unul dintre TIR-uri cu număr de Ucraina l-au și oprit. Într-o filmare făcută de fermieri, aceștia demonstrează cum era sigilat, doar de formă, camionul respectiv:

“Domnule Ministru, unde e sigiliul la vagoanele astea de Ucraina? Aici, pe lateral, nimic. Aici, în spate la cârlige astea care basculează oblonul, nimic, niciun cablu. Avem aici un sigiliu cu cablu doar pe porţile oblonului din spate, dar jos, la oblonul principal, nu există niciun fel de cablu, niciun fel de sigiliu. Poate găsiţi nişte colegi pe acolo, pe la Guvern, să vă explice cum se descarcă vagoanele astea, care-i procedura, ce tehnologie au pe ele. Nu cred că le descarcă la găleată. Ia, uitaţi, niciun fel de cablu, niciun fel de sigiliu, nimic! Chestiile astea coboară, oblonul vine cu totul în spate, fără să fie afectat cablul şi cu siguliul pe care le puneţi dumneavoastră cu patentul.” spun fermierii în filmulețul postat primit de site-ul nostru de la fermieri.


Potrivit spuselor tinerilor, acești au sunat la 112 iar poliția sosită la locul incidentului i-a amendat pentru ”manifestație fără autorizație”, așa cum aratăm în materialul difuzat de emisiunea Agrojurnal, Digi24.”