Un an de zile durează până ca bobul de grâu să ajungă în pâinea noastră. Pentru copiii din noile generații, prinși în lumea gadgeturilor și a telefoanelor mobile, procedeul prin care bunicii noștri fac pâine proaspătă este unul pe care nu-l mai cunosc.
Cum ajunge bobul de grâu materie primă de bază în aluatul delicios au aflat de la bunica lor și Alina și Sebastian, doi copii dornici să deslușească secretele pâinii de casă, proaspăt scoase din cuptor. Iar împreună cu Sebastian și Alina am refăcut drumul pâinii, de la sămânța certificată care este semănată de fermier în pământ, până la recoltatul în câmp.
Material din Campania “De la bob la farfurie” a Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR).
Experiența este una pe care ar trebui să o trăiască cât mai mulți copii pentru a cunoaște valoarea alimentelor pe care le consumă și, poate, pentru a deveni, mai târziu, fermieri, de ce nu?