background img
Cultivă, manâncă, iubește.

CUSĂTURI DIGITALE CU IZ POPULAR LA NEW YORK

scris de Andreea Stroe pe 30 septembrie 2014

ie25

FIZICIANUL CU ATELIER DE CUSĂTURI POPULARE

Mihaela-Iuliana Dumitrescu a pornit afacerea singură, acum 8-9 ani. Avea doar o maşină clasică de brodat şi nicio croitoreasă. Se baza doar pe talentul nativ şi pe pasiunea pentru ii, moştenită de la străbunicii din Pietroşita. Apoi, încet, încet, a reuşit să cumpere un utilaj de brodat sofisticat şi să creeze mii şi mii de modele.

atelier1

Cusăturile populare erau baza.

Foto: Leocadia Toniţa

Succesul nu a venit imediat. Hainele cu ţesături de inspiraţie populară erau mai degrabă apreciate în afara ţării decât aici, la noi. Aşa încât, în primii ani Mihaela Dumitrescu a onorat orice fel de comandă pentru ca atelierul să supravieţuiască.

Foto: Leocadia Toniţa

  ATELIERUL ABIA FACE FAŢĂ CERERILOR

De câţiva ani, atelierul este asaltat de clienţi. Preţurile sunt uşor ridicate. Sunt justificate, însă, prin volumul de muncă migăloasă pentru fiecare articol. De exemplu la o ie, cum e aceasta, maşina de brodat munceşte doar ea în jur de 6 ore. Iar ia propriu-zisă se realizează la masa de lucru într-o zi.

Nu se lucrează pe bandă rulantă. Fiecare ie, rochie, poşetă, rochie de mireasă sau trusou de botez este atent supravegheat în detaliu. Mihaela Dumitrescu spune că lucrează pe orice fel de material, dar că cea mai dificilă este cusătura pe mătase. De aceea, rochiile lungi ajung chiar şi la un preţ de 1600 de ron.  O ie are un preţ mediu de 550 ron, în funcţie de lucrătură şi material.

 LUMEA MODEI DIN AMERICA, ANGLIA, ŢĂRILE NORDICE VOR IILE ROMÂNEŞTI

Mihaela Dumitrescu spune că a fost contactată de reprezentanţi ai marilor magazine din Europa şi de peste ocean. 

Multe dintre oferte a trebuit să le refuze dintr-un motiv banal. Nu face faţă atâtor cereri. Ar dori să extindă atelierul, dar cu greu se găsesc fete care să rămână să înveţe meserie la maşina de brodat. Creatorul spune că în urma anunţurilor postate în fiecare zi vin croitorese, dar că acestea, când văd complexitatea lucrăturilor şi cea a manevrării utilajelor, pleacă. Mihaela Dumitrescu spune că problema personalului rămâne singura problemă critică în toată ecuaţia acestei afaceri. 

 Designerul face orice. Chiar şi pentru nou-născuţi din mâinile croitoreselor ies adevarate bijuterii. Ba chiar şi invitaţiile pentru botez pot fi lucrate în acelaşi stil, cu broderii. Totul se lucrează pe comandă iar pentru a consulta catalogul şi preţurile mergeti pe costumepopulare.wordpress.com.

 

 

Tag-uri Articol:
Categorii Articol:
AGRIStyle

Comenteaza prin Facebook

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =

Meniu