background img
Cultivă, manâncă, iubește.

SATUL ROMÂNESC, ZOOM PE AUTENTICITATE

written by Irina Sauca pe 5 April 2015

Dacă îi întrebăm pe tineri ce sentimente le trezește satul românesc vom avea de-a face cu răspunsuri legate de cuvinte-cheie gen: demodat, trist, înapoiat etc.  Însă nu este deloc așa. Și asta ne-o demonstrează din plin un tânăr fotograf pasionat de tradițiile românești și de peisajele mioritice.

Cezar Machidon countrysite 4

FOTOGRAFII CU EMOŢII

Soarele care se joacă de-a v-ați ascunselea cu munții sau un bătrân cu fruntea încreţită si căciulă de astrahan, ce urcă dealul spre casă sprijinindu-se de un toiag, este România lui Cezar Machedon. Un fotograf care a luat la pas cele mai frumoase zone din ţara noastră şi a surprins prin obiectivul aparatului său foto satele româneşti care încă mai păstreaza fărâme din autenticitatea de pe vremuri.

Cezar Machidon countrysite 2

Cele mai multe fotografii sunt făcute în judeţul Argeș, locul pentru care Cezar a lăsat viaţa din Capitală şi s-a mutat definitiv acolo. Printre munţi şi printre văi…. pentru că aici se simte acasă.

România care se vede prin obiectivul aparatului meu foto este România mea. Este aşa cum îmi place mie să o vad, să o arât şi să o iubesc. Trebuie doar să o cunoaştem şi inevitabil ne vom îndragosti de mii de ori de ea. Să merg şi să mă plimb pe uliţele satelor a devenit ca un drog, spune Cezar Machedon.

Cezar-Machidon-rasarit-in-Nucsoara

 

REGĂSIREA FRUMOSULUI TRADIŢIONAL

Cezar nu uită că riturile sunt cele care dau o valoare deosebită satelor. El a surprins anul trecut, în ianuarie, într-un sat din judeţul Argeş, un obicei aparte – Iordănitul.

IORDANIT TRADITIE

Cel mai frumos tablou este însă portretul. Chipul uman este spectacolul suprem. Autenticul de la sat by Cezar Machedon.

Ce poţi fi sigur că vei găsi în satele româneşti este emoţia.PORTRET BATRANA

POVESTEA DE SUCCES A UNEI NUNŢI LA ŢARĂ

Pe lângă activităţile de zi cu zi şi slujbele de la biserică, cele mai importante evenimente din sat sunt nunţile la care ia parte toată suflarea. Nunţi la cort mai exact, ca pe vremuri, când toţi sătenii curioşi să vadă mirii se adună laolaltă, fie că sunt rude, fie că sunt gură-cască, cum se spune din popor. Un fotoreportaj de excepţie în satul Izvoru din judeţul Giurgiu.

Protagoniştii nunţii sunt nişte rude mai îndepărtate din partea soţiei. Bucuria mai mare a fost după, când în urma publicării fotografiilor pe blog, pe lângă masivul succes pe care l-a avut, am primit o mulţime de mesaje de la oameni fericiţi că au putut să mai vadă astfel de momente unice şi despre care credeau că nu mai există, povesteşte patriotul Cezar.

Cezar-Machidon-nunta-la-sat-1

ROMÂNIA ŞI ALBUMUL EI CU AMINTIRI

Fotograful îndrăgostit de România are multe planuri de viitor. Vrea să poposească în cât mai multe locuri pitoreşti pentru a surprinde momente inedite care vor dispărea în negura timpului şi să le publice într-un album. Şi acesta nu este singura dorinţa a lui Cezar care are, am putea spune, un plan de salvare a satului românesc. Cezar-Machidon-apus-in-Bran

Şi pentru că vrea ca toată lumea să cunoască România, Cezar organizează workshopuri pe fotografia de peisaj. Dacă vreţi să vedeţi unde va fi următoarea călătorie, dar şi alte fotografii superbe realizate de Cezar Machidon puteţi accesa site-ul: http://www.cezarmachidon.com

 

 

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
AGRILife

Comenteaza prin Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =

Meniu