background img
Cultivă, manâncă, iubește.

PRINŢUL CHARLES AR PUTEA PATRONA PRODUSELE BIO ROMÂNEŞTI

written by Andreea Stroe pe 20 December 2014

Despre Prinţul Charles  ştim că are dor de România. Are destinaţii dragi aici: Viscri (Braşov), Covasna, Maramureş, Sibiu. De altfel, în aceste locuri are şi case. 10.

De ce iubeşte Alteţa Sa Regală atât tare România? Pentru că, spune tot prinţul, unu la mână se înrudeşte cu unul de-al nostru, Vlad Ţepeş,  şi-apoi că aici a descoperit un soi de grădina raiului: locuri virgine, curate, cu oameni simpli, la fel de curaţi, peisaje de vis, aşa cum erau în regatul său cândva.

Dar,  nu este doar atât. Prinţul de Wales este practic îndrăgostit de agricultura organică. Iar ceea ce a găsit, mai ales în Ardeal, a simţit că se apropie de natural. De altfel, şi-a pus pe roate propria afacere cu produse organice, dar între timp, din cauza crizei, aceasta a început să scârţâie mai ales şi din cauza preţurilor mari.  Sucul de mere românesc se regăsea pe rafturile magazinului care în urma dificultăţilor economice a fost închis.

Dar, se pare că planurile prinţului Charles în România sunt mult mai profunde.  De curând s-a întâlnit cu ministrul român al Agriculturii Daniel Constantin şi au discutat despre agricultura ecologică a României. Asociaţia Bio-România vrea să-i propună prinţului să devină preşedintele de onoare al organizaţiei. Practic,  să-i reprezinte pe producătorii români din zona eco, să devină un fel de ambasador al agriculturii oraganice din România, eventual printre casele regale din Europa. Discuţii despre această propunere ar putea fi purtate în februarie 2015, când nobilul britanic pare că ne vizitează din nou.

Article Tags:
Article Categories:
AGRILife

Comenteaza prin Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 9 =

Meniu