background img
Cultivă, manâncă, iubește.

JAMIE OLIVER PUNE LA CALE O REVOLUȚIE MONDIALĂ!

written by Andreea Stroe pe 1 April 2015

JAMIE7

 

Afișul de-a dreptul proletar are în spate o inițiativă civică cel puțin de lăudat: Jamie vrea ca sistemele de învățământ la nivel global să includă ore de educație alimentară. Drept ca urmare binecunoscutul bucătar britanic a lansat o petiție deschisă până pe 15 mai care va fi adresată țărilor din grupul G20 și celor din Uniunea Europeană.  “Cu suficient suport din partea milioanelor de oameni din toată lumea, cred cu tărie că putem crea o mișcare destul de puternică iar aceasta va forța guvernele să ia măsuri!…Educația alimentară va face diferența în viața următoarelor generații.” Jamie îndeamnă pe toți cei care conștientizează gravitatea situației să semneze petiția și să share-uiască pe rețelele de socializare mișcarea.

JAMIE3

Practic, chef Jamie recheamă omenirea la un regim de viață sănătos, astfel încât, și copiii să crească armonios. Rata obezității la copii a crescut considerabil, ceea ce va face în final ca micuții să aibă vieți mai scurte decât părinții lor.

JAMIE5

În școlile din Anglia, curricula conține obligatoriu cursuri de gătit și educație alimentară. În Mexic, toate școlile promovează stilul de viață sănătos prin ore obligatorii și ele. Acestea sunt stipulate in Legea Educației. În Brazilia, astfel de cursuri sunt parte a curriculei de bază în unitățile de învățământ. Japonia aplică din 2005 iar Finlanda are o lungă istorie în privința gestionării vieții proprii. În România, zero. Abia au reușit să scoată acum câțiva ani magazinele de junk food din școli și din proximitatea lor. Dar, nu cred că a mai stat vreo autoritate să-și bată capul dacă legea se aplică.

 

JAMIE8

Petiția se găsește aici https://www.change.org/p/jamie-oliver-needs-your-help-fighting-for-food-education

 

 

 

 

Article Tags:
Article Categories:
AGRILife

Comenteaza prin Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 9 =

Meniu