background img
Cultivă, manâncă, iubește.

DULCEAȚĂ DE GUTUI CU GHIMBIR ȘI VIȘINATĂ DE CRĂCIUN

scris de Andreea Stroe pe 10 decembrie 2014

 

Dulcegării Naturale

Cadourile dulci sunt propunerea unei doamne pe care am avut onoarea să o cunosc. Gabriela Nanovici este economistă iar de când a ieșit la pensie își îndulcește familia, prietenii și clienții cu niște minunății, vorba reclamei, curcubeu pe cerul gurii, nu alta!

Dulcegării Naturale

De exemplu, acum  când scriu muncește de zor la ofertele de Crăciun: ceai de iarnă, tot felul de dulcețuri, de măceșe, de gutui cu nuci sau cu ghimbir…Ceaiul este o minunăție. Are nu mai puțin de 34 de plante în amestec, de la la măceșe, muguri de brad, cicoare, măr, mentă, cuișoare până la, atenție, piper, salvie, ananas, pătlagină si banană.

Dulcegării Naturale

Dar diversitatea de produse este surprinzătoare. Dulcețuri, gemuri, siropuri și băuturi ușor alcoolice de toate felurile. Am gustat dulceața cu nuci, pe cea cu ghimbir încă nu, dar e de sezon. Ghimbirul la răceală e tocmai bun. 

 

Dulcegării Naturale

Să vă spun povestea, de fapt. Când am ajuns la dânsa acum câteva săptămâni bune trebăluia prin bucătărie. Cu multă, multă migală scotea semințele din boabe de măceșe. Nu vă imaginați ce muncă! Doamna Gabriela făcea pastă și sirop de măceșe.

Foto: Andreea Stroe

Produsele sunt naturale. Toată materia primă este adusă de la Breaza, din propria curte sau de pe dealurile din împrejurimi. Afinele, murele sunt chiar de la munte! Ba chiar și măceșele. O afinată, o vișinată la gura sobei acum este tot ce ne trebuie de sărbători, cu familia în jurul nostru. 

Dulcegării naturale

Locul de la munte unde familia Nanovici se retrage este un colț de rai. Acolo cresc gutui, căpșuni, meri, brazi pentru mugurii care ajung în ceaiul de Crăciun, etc. Ajutorul de nădejde al doamnei Nanovici este soțul. Sprijin în bucătărie, dar mai ales în executarea produsului final, partea de estetică. Are talent la desen, drept ca urmare misiunea încredințată de soție a fost să creeze toate etichetele!

Dulcegării Naturale

Vara, la familia Nanovici este festin pentru papilele gustative. Soc, sirop de mentă, dulceață de căpșuni, toate sortimentele din cătină….Iar imaginile stârnesc tsunami printre simțuri. Ca să vă convingeți, vă mai arăt câteva poze sau o puteți căuta pe doamna Gabriela pe facebook, la Dulcegării Naturale.

dulcegarii12 dulcegarii13

Iar cătina este regină.

 

 

Eu, una, mă bucur când văd lume în jurul meu cu multă inițiativă, cu mult bun gust, cu respect față de client. Ba mai mult, cu produse care ne pot reprezenta cu cinste oriunde în lume. Îi recomand doamnei Nanovici cu timpul să ia toate certificatele de omologare pentru un astfel de traseu, dincolo de granițe. Pentru un astfel de vis am închinat cu doamna Nanovici o cupă de dulceață de piersici.

 

Categorii Articol:
OALE ȘI ULCELE

Comenteaza prin Facebook

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Meniu