background img
Cultivă, manâncă, iubește.

BOMBĂ-LACTATELE, UNUL DINTRE INAMICII SĂNĂTĂȚII (Dieta Young)

written by Andreea Stroe pe 9 December 2014

NUTRIȚIONIȘTII YOUNG DISTRUG MITUL LAPTICULUI CALMANT DE SEARĂ!

De astăzi introduc pe blog o nouă categorie întrucât am strâns atâtea cărți pe capitolul sănătate din pasiune, încât e păcat să nu scriu despre ele, pe scurt. Dacă ați intrat la secțiunea Despre Mine ați văzut că „în tinerețe„ am vrut să urmez medicina și am și rămas cu pasiunea de a descoperi cum funcționează optim corpul uman. Se vede cât de studiată este cartea din imagini.

 

Pare șocant, dar da, lactatele sunt un dezastru pentru organism. O afllasem cândva de la dr. Mecinicopschi, dar acum am găsit și explicațiile în cartea Dieta Young. Miracolul PH. Explicația pe scurt constă, pentru fiecare aliment pe care îl mâncăm, cât de acid sau alcalin este. Logica este următoarea: în organism, oricât de neplăcut pare la prima vedere să vorbim despre asta, există o secreție normală, o substanță limpede pe care corpul o produce pentru a proteja suprafețele membranelor. Tot ce ingerăm, chiar și apa, este îmbrăcat în această substanță. La întâlnirea cu toxinele introduse în corp, aceasta devine grosă, lipicioasă pentru a le bloca și a le elimina. Așa se întâmplă cu lactatele, proteinele animale, făina albă, cafeaua (auch!) , ciocolata.  Lucrul acesta sporește aciditatea organismului.

”Nu contează de câte ori vi s-a spus de către profesori și părinți să beți laptele-fără a mai pomeni de reclamele cu copii având mustăți de la lapte, ideea că produsele lactate sunt sănătoase este o exagerare pură- un mit cultural. ….laptele nu este un aliment uman…este plin de componente fără folos pentru noi, care trebuie ori să fie convertite pentru a fi folosite (uzând resursele organismului nostru în cursul acestui proces), ori eliminate ca toxine. Nicio altă specie animală nu mai bea lapte după ce se termină alăptarea-și în niciun caz de la alte specii!„ Interesantă viziune a celor doi nutriționiști care adaugă că ar trebui să avem un semn de întrebare cum de atâtea persoane suferă de osteoporoză în timp ce consumă cantități notabile de lapte. Lactatele se pare că sunt prea concentrate și prea acide în fluxul sanguin.

 

CE-I CU ACIDITATEA DIN SÂNGE?

Cei doi crecetători americani explică de ce secretul unei sănătăți adevărate vine prin echilibrarea balanței între acid și alcalin. Teste pentru evaluarea Ph-ului din urină, salivă sau sânge se pot face și în România. Am întrebat în câteva farmacii despre benzile care să măsoare nivelul de aciditate dar nu am avut succes. Cel mai bine Ph-ul se măsoară în sânge sau  urină. Dacă una din ele este acidă sigur vorbim de microorganisme în exces. Majoritatea oamenilor sunt în această situație. Microorganismele sunt o sursă importantă de acid pentru organism. Ele se dezvoltă în acest mediu iar în urma lor lasă multe toxine. Ce sunt aceste microorganisme? Sunt fungi, ciuperci, chiar candida. Da, candida poate fi prezentă cu prepoderență în sistemul digestiv. Autorii vorbesc în material despre administarea probioticelor care se face cu cap, nu la întâmplare și despre tranziția spre o dieta cu un Ph neutru sau alcalin, bazic.

 DE EVITAT ZAHĂRUL ȘI DROJDIA

Acum, va fi cam greu cu zahărul. Știu din proprie experiență că îți trebuie o motivație și o voință beton ca să reușești să eviți tot ce conține zahăr. Iar, pâinea, pentru iubitorii de combinații ale acesteia în ciorbe, tocănițe etc. le va fi cam greu să renunțe la acest aliment. 

Tot ce pot să spun că acum 3 ani, fără să știu de existența acestor studii, doar pe baza instinctului, renunțănd la cele două, în trei luni am dat jos 20 de kilograme! Aproape tot ce este în comerțul alimentar conție zahăr. E foarte greu de evitat, dar de limitat pe cât posibil este indicat. Acești fungi din organism se hrănesc cu zahărul, care le ajută în procesul de reproducere. Organismul are nevoie de zaharuri, le poate recupera din vegetale iar autorii în partea a doua a cărții dau exemple nenumărate de rețete cu ajutorul cărora se păstrează echilibrul.

REȚETELE, PIATRA GREA A DIETEI ALCALINIZATE YOUNG

Bată-le vina de rețete că filmul se rupe aici! Am citit cu plăcere capitol cu capitol până am ajuns la Alegerea rețetei corecte. În traducere, bucătăreală scrie pe tine.  Spune dr. Young că urmându-le aflăm că simțul gustului e tocit după atâta hrană artificială, stimulată cu dulciuri concentrate și arome sărate. Pot spune din experiență că atunci când am renunțat la zahăr și o pastilă de gumă de mestecat mi se părea extrem de dulce! Nefiresc de dulce!  Nu puteam mesteca una întreagă. O împărțeam în 2 sau chiar 3 bucăți. Așa am realizat cât de mult suntem intoxicați cu zahăr și că  industria alimentară a luat-o razna. Că la ora aceasta ce practică aceștia este crimă de dragul banilor. Revenind, în carte în partea a doua găsiți vioara întâi, salatele: de dovlecei, de muguri de lucernă, de conopidă, etc, supele de broccoli/conopidă, țelină/conopidă, supă anticancer, supă falsă din mazăre iar lista este lungă. Pentru prima oară am auzit din această carte despre sarea vegetală și am înțeles, potrivit celor doi nutriționiști, cât de important în alimentație sunt tofu și soia, dar nu oricum preparate. 

Orice schimbare radicală în alimentație presupune o resetare a mentalității. Înclin să cred că o astfel de dietă este foarte benefică. Pot spune că în cazul meu spirulina a făcut și face minuni în sensul unui metabolism care a fost ajutat de aceasta algă, furnizându-mi multă energie. Alte doamne și alți domni se tratează cu cofeină! La un moment dat, cei doi Young vorbesc de un praf vegelal, iar pot spune că spirulina și chlorella sunt miraculoase. 

 Bineînțeles că atașat de această dietă s-a dezvoltat și o parte accesorială de la aparatul care alcalnizează apa, până la picăturile care ajută la stabilizarea ușor bazică a organismului. Consider că este de parcurs această carte și las pe final un crâmpei dintr-un interviu realizat de Formula AS cu dr. Young.

Să strângi degetele de la o mână – produce acid, bătăile de inimă produc acid, am un gând – se produce acid. Este exact ca gazul de eșapament, produs de funcționarea unui automobil, pur și simplu un reziduu toxic al mișcării. Automobilul foloseste combustibil, în timp ce corpul foloseste energie, electroni și transformă această energie în reziduuri. Dacă aceste reziduuri nu sunt eliminate, se creează premisele pentru oboseală, îmbătrânire, boală sau obezitate. Uitați, deci, de măsurarea colesterolului, uitați de calorii și de gramajul grăsimilor, uitați de tensiune, de glicemie, de niveluri hormonale sau de alți indici cu care sunteți obișnuiți din cabinetul medicului! Una dintre cele mai importante măsurători pentru sănătate este pH-ul sângelui și al țesuturilor. Nivelul pH al fluidelor interne afectează fiecare celulă, intregul proces metabolic depinde de mediul alcalin.

PS Ar fi minunat dacă și agricultura zilelor noastre de pe glob ar lua în calcul aceste descoperiri și ar conlucra la sănătatea oamenilor, nu la a obține profituri astronomice. Să sperăm că vin și vremuri mai bune!

Article Tags:
Article Categories:
Ca la Carte

Comenteaza prin Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + two =

Meniu